Iubește azi

Știu ca esti om si ca oricare alt om vrei sa fi iubit.

Știu asta chiar daca te ascunzi si de multe ori spui ca îți este bine asa cum esti, dar in adâncul inimii tale ai un dor imens dupa a fi iubit. Durerea unui dor neîmplinit. Este acolo ascuns in tine un vis rebel pe care vrei sa il împărtășești…dar nu ai cu cine. Si stai asa si îți cari zilnic dupa tine acest dor care il ti ascuns. Cand esti întrebat daca vrei sa iubești spui ca iubirea aduce numai suferința, pentru ca tu însuți porți suferinta cu tine pentru ca tânjești sa iubești si sa fi iubit. Fiecare parte din tine striga dupa iubire si sti de unde știu asta? De la tine. Atitudinea ta te da de gol. Faptele tale pe care le faci in putine vorbe arată ce este in inima ta. Arată cat de mult dorești atenția celorlalți asupra ta, prin faptele si gesturile tale strigi dupa apreciere.
Imi pare rau sa te vad cum te consumi alergând sa ii mulțumești pe altii, sa te vad cum te minți pe tine si crezi ca reușești sa ii minți si pe altii.

Are rost?

Oprește-te o clipa si analizează-te. Opreste-te si privește adânc in tine. Ai atâtea motive sa începi sa iubești de azi!

Iubește-te întâi pe tine însuți. Iubește-ti ochii căci sunt unici si poți vedea cu ei fetele celor dragi. Iubeste-ti gura căci poți vorbi si niciodată nu a trebuit sa experimentezi cum e sa fi fara glas. Iubește-ti mâinile si picioarele pentru ca poți merge fara sa depinzi de nimeni si poți sa oferi o îmbrățișare unui părinte.

Iubește tot ce tine de tine dar nu cu o iubire narcisista si cu una mulțumitoare pentru ca ai multe lucruri ce nu le meriți si totuși le-ai primit!

Apoi, privește si mai adânc si vei vedea ca in inima ta este iubirea aceea dupa care tânjești. E dragostea de la El care este o comoara pusă in tine si care așteaptă timpul potrivit pentru a fi împărtășită cu cel care iti va fi alături. Ai doar răbdare căci vei iubi si mai mult cand vei înțelege ca așteptarea s-a meritat.

Pana atunci iubește-te asa cum te-a lăsat Dumnezeu si iubește-i si pe cei din jurul tau si nu te mai ascunde de iubire pentru ca ea este peste tot si in toate lucrurile. 😊


8 thoughts on “Iubește azi

 1. Minunate cuvinte si foarte adevarate!! Ma regasesc in fiecare propozitie. Continua Sa scri si Sa impartasesti cu noi gandurile pe care le ai! Dl Sa TE binecuvinteze!!

  Liked by 1 person

 2. Crezi ca ii chiar asa cum susti tu ? Eu consider ca vorbesti foarte usor despre tot ce inseamna a iubi, a te dedica persoanei care o iubesti cu adevarat?

  Like

 3. Nici macar nu ai incercat sa imi raspunzi la intrebare … inseamna ca nu te prea preocupa cei care iti citesc acest blog, din pacate

  Like

  1. Ti-am răspuns simplu, in cuvinte putine la întrebarea ta…

   Vorbesc si scriu despre ce trăiesc , despre ce simt si vad la ceilalți din jurul meu. Daca eu susțin anumite idei, cum ar fi in cazul de fata despre iubire, este ceea ce vad si cred personal , nu înseamnă ca tot ceea ce eu susțin este adevarul absolut sau singura piesa buna din adevăr. Nu înseamnă ca ceea ce scriu eu, asa si este la toată lumea pentru ca fiecare vede si crede diferit pentru ca suntem oameni diferiți. Tu ai părerea ta despre ce înseamnă a iubi , iar eu o am pe a mea. Citește si cauta sa iei ceea ce crezi ca este bun si adevarat din acest blog. Citește in ideea de a încerca sa vezi cum vad altii lucrurile, ci nu neaparat ca acesta e singura varianta a anumitor aspecte din viata . Iar daca ceva nu iti place sau consideri ca am greșit, poți de asemena sa scri un comment si voi lua aminte. 🙂
   O zi frumoasa iti doresc!

   Like

 4. De ce imi sugerezi sa vad cum vad alti, oricum fiecare poveste de dragoste este unica, si ca Dumnezeu o scrie pentru fiecare diferit, poate tu esti maritata din cate inteleg, dar din punctul unei fete nemaritate se pare ca nu ai scris de loc, nu ai abordat deloc acest subiect, mai ales ca blogu acesta pe care scri este decateva saptamani deci, no experiences 😦 sorry pentru remarca.

  Like

  1. Pai clar ca este unica la fiecare, am zis eu ca povestea mea trebuie sa fie la fel la toți? Tocmai de aceea e blogul meu, sunt trăirile mele si postările mele personale, de aceea ți-am zis , ca citind blogurile de la altii inclusiv poate si al meu , poti vedea trăirile altora si diferite experiențe trăite cu Dumnezeu. Asta încercam sa iti explic, ca Dumnezeu o scrie diferit la toți, iar eu am scris-o cum sa întâmplat strict la viata mea ci nicidecum nu am specificat ca asa trebuie sa fie la toată lumea.
   Daca tu esti nemăritată, ar trebui sa faci tu un blog si sa scri anumite articole despre acest subiect pentru ca ai mai multe de Zis. Eu scriu din punctul meu de vedere ce trăiesc si vad in viata mea. Fiecare își scrie, personal ce vrea pe blogul lui, si repet, fiecare are povestea si trăirea lui unica asa cum si tu o ai pe a ta!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s