Ma dezbrac de dorinte egoiste…

In fiecare anotim poate ca Ti-am cerut cate ceva. Ti-am cerut sa faci si sa fii pentru mine fiecare dorinta pe care o gaseam in acel anotim in mine, fie rece fie cald. Dorinte ce strigau sa fie implinite, mai cu glas stins, mai in soapta iar altele fie si cu lacrimi. Poate ca toate erau bune in opinia mea dar cu parere de rau realizam apoi ca mereu vroiam sa mi se faca cum doream fara sa mai intreb Tu ce parere ai. Si asa am tot dus fiecare anoitmp…

Acum e toamnă

Un anotimp al sufletului meu care m-a invatat rabdarea si tacerea. Durerea si asteptarea. Desi Ti-am spus din nou dorintele mele, in acest anotimp al sufletului meu am gasit o dorinta mai vie decat celelalte, mai plina de viata si de adevar. Am plecat urechea atent si am ascultat ce avea de spus. Nu prea mi-a placut la inceput ideea de a renunta la mine si la celelalte dorinte egoiste dar ascultand mai departe am inteles in adancul inimii mele ca aceasta era singura dorinta pe care si El o placea.

In acest anoitm al sufletului meu dorinta mea vreau sa fie dorinta Ta intai. Tu sa fii Cel care creioaneaza fiecare drum de culoare al viitorului meu. Nu mai vreau sa iti cer ce sa faci pentru mine ci fa asa cum crezi Tu ca e cel mai bine pentru viata mea.

Dezbraca-mă Tu de fiecare frunza a mâniei si a răutatii caci daca ma dezbrac eu voi fi din nou selectiva. Cu fiecare frunza ce cade la pămant ajuta-mă să caut să mă smeresc mai mult. Nu asculta de gandurile mele cum sa ma urci pe vai inalte si stanci sau sa ma pui in mijlocul celor mereu fericiti. Du-ma in locurile dorite de Tine caci Tu cunosti totul.

Curătă Tu acest copac al fiintei mele, taie tot ce este uscat si nefolositor si apoi ingrijeste-mă bine că să nu mor de tot. Udă-mă din plin cu apa Ta ca sa nu mai imi fie sete niciodata. Ai rabdare cu mine ca sa cresc din nou mai curat si mai sanatos, ca sa Te bucuri apoi de roadele mele in acest anotim al rodirii.

Taie spinii grei ce mi-au inconjurat tulpina caci singura nu pot sa ii indepartez.Spini ai geloziei si ai nemultumirii-rupe-i pe toti si arunca-i in foc. Spini ai mandriei care pareau asa frumos sa imi inconjoare viata si timpul, taie-i si pe ei. Pareau frumosi pentru ca majoritatea copaiclor erau incojurati de ei, crezand ca asa e privelistea mai buna dar am inteles din aceasta dorinta ce era ascunsa, ca nu faceau decat sa imi putrezeasca radacinile cu fiecare zi si sa imi smulga viata de tot. Taie-i Tu pe toti si sa numai ramana nimic. Decat eu gol de mine si plin de Tine.

Sa ma inalt din nou spre cer, cu ramuri bogate in Tine, radacini sapate in Tine si frunze pline de Duhul Tau.

Aceasta e dorinta mea fierbinte in acest anotimp rece…


 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s