Domn peste moarte


Agitatie mare in jur. Plans si jale, durere sufleteasca si dorinta intoarcerii a imposibilului, fac din inima Mariei un foc aprins al durerii si al neputintei.  Oare intradevar nu e un vis? se intreba in inima ei, stergandu-si lacrimile aproape uscate de pe obrazul incercat.Dar din pacate nu era un vis. Lazar, iubitul ei frate era mort deja de patru zile si in inima ei crestea durerea cu fiece zi.

Dar in mijlocul suferintei, iata ca ochii ei Il zaresc pe Acela ce inima ei il iubea. Ah si inca ce mult il iubea caci El este Acela ce l-a iubit mult pe fratele ei.  Ah Doamne, de ce ai intarziat tocmai acum?

Privind-o in ochi, de fiecare data Maria simtea un fior adanc. Acei ochi ai Sai o patrundea pana in adancul inimii, ajungand in cele mai ascunse locuri si ganduri, acea privire a Lui trecea dincolo de ce se vede, ii ajungea direct la inima. Bucata cu bucata, indoielile si necredinta picau la pamant, teama si nesiguranta erau risipite iar durerea si lacrima nu isi mai gaseau locul in acea privire plina de bunatate. Nu mai erau nevoie de alte cuvinte caci deja a inteles ce dorea sa ii spuna acea privire. Deja Il si auziea soptind bland:

“Nu ti-am spus ca daca vei crede, vei vedea slava Mea? “

unnamedSi tu, intr-o zi, vei ajunge sa pierzi totul. Sau poate mai putin. Sau deja te aflii in situatia Mariei dar in alte moduri care fac ca durera sa fie punctul culminant al povestii tale. Ai pierdut relatii bune, ai pierdut oameni dragi sau poate te-ai pierdut chiar pe tine in placerile acestei lumi. Vrei sa inaintezi dar mereu te impiedici de aceeasi piatra uriasa care pazeste usa mormanului de pacate. Miroase greu, tot mai greu…

Dar Cel care poate totul, dupa “cele patru zile” ale incercarii si ale rabdarii tale, se hotaraste ca e timpul sa te ridice! Sa te inalte! Ca a sosit vremea sa aduca lumina, dand piatra la o parte, sa proclame viata peste sufletul tau incercat, peste visele tale naruite, peste credinta ta moarta. El vrea sa le aduca astazi la viata! Totul din jurul tau prinde culoare si viata; esti plin de uimire caci sperantele prind contur si forma. Cu adevarat El este Dumnezeu peste moarte. Peste viata. Peste imposibil.

Priveste linistit minunile lui Dumnezeu pentru viata ta.Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s