Neputinta de am fii noi


Fiecare stie nimic despre fiecare. Defapt, nici chiar noi insine nu stim cu adevarat cum ne vom conduce sau unde ne vom purta pasii de-acum incolo. Suntem in prezent niste dorinte pe care le-am purtat cu noi de-alungul vietii. Fie ca au alte forme sau alt continut insa esenta este aceeasi: dorinta din noi, care ne-a adus unde suntem astazi.

Fiecare se intreaba daca ar fi putut face mai mult decat a facut. Dar nu ar fi putut face mai mult decat a visat. Decat cate dorinte l-a purtat si iata rezultatul, care fiecare il vedem si cunoastem. Fiecare suntem condusi de propiile dorinte. Idealuri si vise.

Fiecare vrea sa fie ce nu este. Preferam sa ne mintim intre noi decat sa spunem adevarul pentru ca altfel, asa ne vom arata exact cine suntem: oameni cu slabiciuni. Dar in schimb, alegem de multe ori sa mintim, cu ce gandim, cu ce iubim si cu ce dorim, crezand ca o minciuna ne va face mai curajosi sau mai ispravnici. Si defapt nu suntem.

Adevarul pare imperfect. Dar nu e! Ne face sa parem vulnerabili si slabi insa intotdeauna ne da o inima libera. Sa iubeasca fara frica pentru ca a fii liber inseamna sa fii tu insuti. In Adevar. Sa spui adevarul nu costa nimic, insa, sa alegi sa minti te costa pe tine. Ca si persoana, ca si continut, ca si trup si suflet.

Fiecare a primit o masura de iubire pe care o poate inmulti prin efort si dedicare. Degeaba incercam sa ne acuzam unii pe altii, dand vina pe experientele din viata ca si cum ele ne-au facut duri. Insensibili la nevoile altora. Fara mila. Deageaba!IMG_3116

Noi, toti am primit si trebuie sa dam. Niociodata nu vei uita cine esti si ce ai primit pentru ca cineva din viata ta sau de langa tine te va face sa iti amintesti mereu cine esti si pentru ce traiesti. Nu te poti ascunde de tine. De cei de langa tine da, dar nu si de tine. Mereu va trebui sa te confrunti cu iubirea ce Dumnezeu a lasat-o pe pamant, intre noi oamenii de jos, in mine si in tine.

Iubeste-ti aproapele. Nu te uita la bogatiile ce te pot astepta prin gaura cheii. Indrazneste si deschide usa.

Iubeste-ti aproapele si fii liber!


 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s