Si ingerii plang

Cand Tu erai eu de-abia ma nascusem.

Invatam sa fac primii pasi, pe cand Tu conduceai deja lumea. De-a lungul anilor micuti mi-ai prezentat lumea intr-o maniera perfecta si aproape fericita. Mi-ai aratat cerul cat este de curat si proaspat si, adesea in timpul ploii vedeam ingerii cum dansau in splendoarea lor.

Cu durere crescand, am inteles ca eu sunt cea de pe pamant ci nu ei. Om. Neputinta. Slabiciune. Azi ei au ramas la fel doar eu m-am schimbat. Ori am crescut. Ori nu stiu…

In spatele acelor doi ochi de copil, ai presarat adesea ceata de dragul de a nu ma speria si din dorinta de a ajunge sa doresc intr-o zi perfectiunea in Tine. Am inteles ca si ingerii plang pentru omul cazut… Dar si eu plangeam pentru mine.

Inca de cand nu eram Tu ma pregateai pentru zilele de azi. Tu dintotdeauna ai fost Cel mare pe cand eu ma fac pe zi ce trece tot mai mic. Dar nu ma supar daca asta ar parea de sus. As renunta la a te vedea pe Tine aici jos si mai degraba a te vedea in mine. Sa miste in mine un foc si fluviu – toate la un loc.

Ai ingaduit ca dincolo de inocenta sa pot vedea lumea asa cum este. Cunoscand durerea si pacatul, printre lacrimi am bajbait spre o lume mai perfecta dar nu am gasit-o decat in Tine. Doar pentru asta m-ai pregatit mereu.

Fiecare a primit dorinta dupa ceva mai inalt. Unii vor sa recunoasca aceasta cautare, iar altii se mint ca au gasit-o.

Eu insa ma bucur de Tine caci Tu m-ai gasit intai.

 

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s