Cum e viața ta?

Viața…

Viata e văzută cu ochi diferiți. De mine, de tine de ceilalți.

Fiecare crede că a primit mai putin si că a dat mai mult. Unii spun că au iubit prea mult si totusi nu se simt iubiți. Altii spun că viata, de cele mai multe ori e nedreaptă, însă viata e asa cum o vedem prin ochii noștri si cum alegem să o trăim. E asa cum ne comportăm si cum ne dăruim. E asa cum suntem. Acum. Ieri. Azi. Maine.

Niciodată iubind, nu poți spune că ai iubit prea mult. Sau prea putin. Nu spune îmi pare rău că am iubit. Ai iubit, te-ai format si ai învățat. Unii am învățat durerea, altii bucuria iar cei mai mulți pe amândouă. Așa ai fost atunci si nu puteai fii ceea ce ești astăzi dacă nu erai atunci. Iubirea te învață câte ceva despre tine. Cum ai iubit? Cum esti acum si cum ai fost atunci?

Știu, mulți au iubit si nu au primit iubire. Totusi, e mai fericit cel care a iubit pentru că numai așa a trăit viu. Iubirea ne face senini si ne dă credința vie în vise imposibile.

Iubirea ne ține în viață. Iubirea de sine, de faimă sau de orice fel. Însă, la capăt de drum, suntem mai goi si mai insetati decat eram la început doar pentru că am căutat greșit. De apreciat sunt acei care își recunosc dorința dupa Cel care este iubirea si nu se mint că au deja ceea ce ar dori sa aibe.

De cine te ascunzi?

Lasa-mă sa iti spun că se vede. Se vede ce si cum trăiești…

Se vede când adormi noaptea plângând si iti spui ca ai eșuat din nou. Cand iti spui că nu esti suficient de bun si continui să te compari. Cand toti ceilalti au o viată aproape perfectă si că a ta deja s-a risipit. Se vede atunci cand esti doar tu si cu tine. Se vede totul  de către tine! Si totusi continui să te minți că maine vei putea mai mult.. Mai rezisti?

Da. Vei putea într-o zi de mâine să te ridici, să iubești si să trăiești din nou. Dar doar atunci când ai căzut. Si nu oricum. Pana la pământ, zdrobit de gânduri si condamnări proprii. Atât de căzut încât toate să fie făcute cioburi: mândria, fățărnicia, iubirea de sine si minciuna.

Dezlipit de toate acestea, deja te văd liber.  Liber să înveți de la El cum trebuie sa iubești si să trăiești altfel. Plin de incredere că ceea ce esti astăzi nu e doar o intamplare ci mai degrabă un plan bine definit de către Cel care a spus că ne va invata cum să iubim.

Ești gata să cazi?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s